Mona Lisa

Minigolfsektionen

 

Kontaktpersoner och SektionsledareMona Lisa

Mona-Lisa Lindström

Birgitta Karlsson

 

Sektionsinformation

Alla är hjärtligt välkomna till Minigolfen som går av stapeln varje lördag kl 13.00 på minigolfbanan i Quesada.

Regler för bangolfen

Klubbor

Det är valfritt att välja vilken klubba man vill även vid tävling. Men endast de bollar som golfbanan tillhandahåller får användas.

Tävling

Vid tävling utses en protokollförare = ”Lagkapten” som för protokollet, utom sitt eget som någon annan i ”laget” får fylla i.

Boll i spel

Bollen anses vara i spel, då den med ett slag spelas från utslagsmarkeringen och då den efter ett regelrätt sätt har passerat den tänkta gränslinjen och ligger på spelbart område. Man får inte stanna eller hindra bollen eller slå den innan den stannat. Studsar bollen upp ur hålkoppen räknas den inte som i utan skall slås i och stanna i koppen.

Gränslinje

Plana banor: Har centrum av bollen passerat gränslinjen på ett regelrätt sätt spelas den där den ligger. Förflyttning får göras enligt reglerna. Passering av gränslinjen vid återrull läggs bollen fram till gränslinjen där den rullade ut. Detta gäller där gränslinjen går 50 centimeter framför utslags läget.
Banor där gränslinjen går vid hinder blir förflyttningen 0-50 centimeter framför hindret där bollen rullade ut.

Bana 3

Om bollen stannar uppe vid första hålet, fortsätt att slå därifrån. Stannar den däremot inne i hindret har man två valmöjligheter.

  1. Slå ut den och det räknas som ett slag.
  2. Gå tillbaka till första hålet och kasta in bollen och då räknas inget slag.

Bana 11

Om bollen stannar vid första hålet utan att gå i får man slå i därifrån den stannat. Hamnar bollen i ett att de små hålen utefter banan har man två valmöjligheter.

  1. Lyfta ur den ur hålet och du tilldelas då ett slag.
  2. Slå den ur hålet, inget slag.

Slag

Varje slag räknas (även utslaget). Har man inte gått i kopp på slag sex får man inte fortsätta på hålet, utan noteras med åtta slag.

Utflyttningslinje

Linjen placeras 50 centimeter före och efter hindret samt 20 cm från sarg. Centrum av bollen måste passera hindret för att få flyttas framåt i banan. I annat fall flyttas bollen till utslaget. Ovanstående regler anger maximal utflyttning. Bollen får sålunda, om spelaren önskar, flyttas kortare sträcka i samma riktning.

Boll utanför banan

Slår man bollen utanför banan får man plikta med ett extra slag, utöver det man slog. Samt fortsätta där bollen gick utanför.

Inläggsförfattare: 9999 - Jan Wallin