Kulturnytt

Information från Rojales/CiudadQuesada

 


Vi önskar förklara för dig en förändring i betalningssystemet för skräpsamling, som har trätt i kraft från början av året. Fakturor anländer från SUMA för bilskatt och även nu för en årlig avgift för sopkollektionen. Tidigare betalades detta kvartalsvis via vattenbolaget. Denna artikel har nu försvunnit från vattenbolagets faktura.
Vi beklagar att denna ändring inte var anmäld till dig. Det borde ha ingått i kuvertet som innehöll fakturan och det var på grund av en övervakning.
Kan vi fråga dig var vänlig meddela ditt samhälle eller föreningens medlemmar eller grannar om denna förändring, så uppenbarligen får vi många frågor från oroliga medborgare.
Vi ber om ursäkt och tacksam tack för att du hjälper oss i den här frågan.
Med vänliga hälsningar


Viktigt för dej som  inte har registrerat ” Padron ”

 Rojales, som andra kommuner i Alicante-provinsen upplever en nedgång i antalet personer som är registrerade i det kommunala registret (Padron), särskilt i den utländska gruppen. Vi är medvetna om att det finns ett stort antal av Icke-registrerade personer som bor i kommunen, och denna uppmaning är till dem för att göra dem medvetna om hur viktigt det är att registrera sej (Padron).

Registreringen hjälper kommunen att upprätthålla samhällsservice och infrastruktur. Varje person som är registrerad i kommunen berättigar till ett visst bidrag från stat och region för att investera i skolor, hälsovård, social service, kultur, säkerhet (polis, brandkår o.s.v.) och infrastruktur.

Allt detta visar hur viktigt det är att registrera Padron, vi kan alla hjälpa till att höja kvalitén på livet i kommunen.

Personer som inte är säkra på om de är registrerade kan gå till Ayuntamiento (rådhuset) en trappa upp och kolla.

Icke residenta behöver registrera sej varje 2 år. Residenta varje 5 år. Kommunen brukar skicka ut påminnelse

Var kan du registrera dej:

¤ Rojales Town Hall Ayuntamiento (Malecon de la Encanta no. 1  2 vån.)

¤ Quesada Municipal Centre (Plaza Blanca no. 1)

Vilka dokument behövs:

¤ Pass eller ID-kort

¤ Aktuell el- eller vatten-räkning, lagfart eller hyreskontrakt

Din registrering i det lokala registret gör dej inte till officiell resident i Spanien. Det gör inte heller att du skall betala skatt.

Någon i klubben hjälper säkert till om det behövs.

Låt oss nu alla bidra till vår kommun Rojales.


Stora Sopor

AYUNTAMIENTO I ROJALES

Kommunalcentret <cmcquesada@rojales.es>
Om du har stora föremål som ska avyttras är det bara att ringa Ciudad Quesadas kommun på 96 572 57 22 på en onsdagsmorgon och ge din adress. Vi pratar engelska. Lägg objektet ute på trottoaren och det kommer att samlas på torsdagen.

Var god, skicka denna information till dina grannar.

Hjälp oss att hålla våra bostadsområden rena.

KULTURNYTT från Rojales/Quesada

-------------------------------------------------------------------