Om oss

Hej eller Holá, som vi säger här i Spanien!

Club Suecos historia började när nybyggarna kom på den smala grusvägen från Torreveja, genom citronlundar fram till Quesadakullen. Ryktet hade gått att Justo Quesada fördelade land och egendom. Nybyggarna stod på kö hos mäklarna som hade stambord på restaurang Goyos.

De svensktalande förstod att något måste göras för att få ordning på det vilda Quesada. Dessa pionjärer bildade Club Sueco, och här är en sammanfattning av deras första fem år.

Idag är vi en lite modernare organisation, men med samma värderingar och pionjäranda som vid starten, och vi vill önska dig välkommen till Club Sueco i Ciudad Quesada.

Klubben bildades på våren 1990 och hade då 73 medlemmar, idag är vi ca 360 medlemmar. Vi jobbar med olika aktiviteter för medlemmarna, så att vi kan träffas och umgås med varandra.

För närvarande har vi fyra sektioner, och vi hoppas att Du ska finna någon av dessa tilltalande.

Sektionerna är Petanca (Boule), Golf, Minigolf och Aktivitetssektionen med en aktivitetsgrupp, som ordnar alla våra fester och sammankomster.

Första torsdagen i månaden brukar en damlunch hållas, som deltagarna turas om att arrangera på någon restaurang i området. Ca fyra gånger om året träffas vi i Romerian under trevliga former. Klubben anordnar en paellafest varje år i Romerian till en billig kostnad.

I januari, februari eller mars ordnas en bilorientering ca 12 mil lång med frågesport och avslutning antingen i Romerian eller på en restaurang för gemensam lunch. Därefter blir det prisutdelning.

Vi har en liten klubblokal: Avenida de las Naciones/Las Mimosas – Bakom restaurant Nan Kin i Ciudad Quesada.

I Kulturhuset finns det ett bibliotek med ca 3000 svenska/norska böcker DVD:er för utlåning. Du kan alltid gå dit och låna och lämna tillbaka böcker när kulturhuset är öppet.

Peter Bohlin har hand om biblioteket och är där med jämna mellanrum för att hålla koll på böckerna och verksamheten.

Kulturhusets öppettider är vardagar 8.00 – 21.00.

Kulturhuset arrangerar filmvisning, undervisning i spanska, yoga m.m.

På vår webbsida: www.clubsueco.com  kan du se vem du ska vända dig till vid de olika aktiviteterna.