Om oss

Hej eller Holá, som vi säger här i Spanien!

Club Suecos historia började när nybyggarna kom på den smala grusvägen från Torreveja, genom citronlundar fram till Quesadakullen. Ryktet hade gått att Justo Quesada fördelade land och egendom. Nybyggarna stod på kö hos mäklarna som hade stambord på restaurang Goyos.

De svensktalande förstod att något måste göras för att få ordning på det vilda Quesada. Dessa pionjärer bildade Club Sueco, och här är en sammanfattning av deras första fem år.

Idag är vi en lite modernare organisation, men med samma värderingar och pionjäranda som vid starten, och vi vill önska dig välkommen till Club Sueco i Ciudad Quesada.

Klubben bildades på våren 1990 och hade då 73 medlemmar, idag är vi ca 420 medlemmar. Vi jobbar med olika aktiviteter för medlemmarna, så att vi kan träffas och umgås med varandra.

För närvarande har vi fyra sektioner, och vi hoppas att Du ska finna någon av dessa tilltalande.

Sektionerna är Petanca (Boule), Golf, Minigolf & Dart och Aktivitetssektionen med en aktivitetsgrupp, som ordnar alla våra fester och sammankomster, bingo och biblioteket.

Första torsdagen i månaden är det damlunch, som deltagarna turas om att hålla i. Ca fyra söndagar om året träffas vi i Romerian under trevliga former. Klubben anordnar paella varje 29 eller 30 december i Romerian till en billig kostnad. Information finns alltid på anslagstavlorna. *

I januari, februari eller mars ordnas en bilorientering ca 12 mil lång med frågesport och avslutning antingen i Romerian eller på en restaurang där det bjuds på förtäring. Därefter blir det prisutdelning.

Vi har en liten klubblokal: Avenida de las Naciones/Las Mimosas – Bakom restaurant Nan Kin i Ciudad Quesada.

I Kulturhuset finns det ett bibliotek med ca 3000 svenska/norska böcker DVDer för utlåning. Du kan alltid gå dit och låna och lämna tillbaka böcker när kulturhuset är öppet.

Elisabeth Elgenmark har hand om biblioteket och är där med jämna mellanrum för att hålla koll på böckerna och verksamheten.

Kulturhusets öppettider är vardagar 8.00 – 21.00.

I kulturhuset är det även filmvisning, undervisning m.m.

* Klubben har tre informationstavlor, där alla meddelanden om våra aktiviteter sätts upp, samt vår websida www.clubsueco.com där du kan få ytterligare information.

Dessa tavlor hittar Du på dessa platser i Ciudad Quesada:

  1. Utanför affären Gama vid Doña Pepa
  2. Utanför affären Gama i Quesada centrum
  3. Utanför Golfklubbens entré La Marquesa, Rojales

Här kan Du se vem Du ska vända dig till vid de olika aktiviteterna.

Efter varje styrelsemöte skickas ett månadsbrev ut där vi rapporterar om vad som har hänt samt om kommande program.